BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A budaiak támogatják a kötelező védőoltást

Fürjes Balázs Pokorni Zoltánnal közösen megkérdezte a 2. és 12. kerületben élő budai polgárokat, hogy valamilyen módon kötelező legyen-e a koronavírus elleni védőoltás.

A válaszadó budaiak kétharmada mindenképp egyetért azzal, hogy az egészségügyben kötelező legyen a védőoltás, ahogy támogatja az Orbán Viktor által bejelentett döntést a Magyar Orvosi Kamara is – számolt be róla a Facebookon Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára. 

Másfél hónapja indítottuk el Pokorni Zoltánnal közösen a Budai Kérdések politikai párbeszéd akciónkat. Először kérdezünk, megismerjük a budai polgárok véleményét, igényeit, utána szólunk és teszünk. Az egyik kérdés arra irányult, támogatják-e a 2. és 12. kerületben élő budai polgárok, hogy valamilyen módon kötelező legyen a koronavírus elleni védőoltás

  – posztolta Fürjes Balázs. Az államtitkár ismertetése szerint 

a budai válaszadók 2/3-a a valamiképpen kötelező védőoltást támogatja.

Fotó: MTI/EPA/Valdrin Xhemaj

Több mint tízezer budai polgár 1/3-a általánosan kötelezővé tenné a védőoltást, 1/3-uk pedig bizonyos munkakörökben – például az egészségügyben – teremtené meg a kötelező védőoltás lehetőségét. Azaz a válaszadó budaiak 2/3-a mindenképp egyetért azzal, hogy az egészségügyben kötelező legyen a védőoltás –  írja a politikus.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.