BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Átlépte a százezret a covid-áldozatok száma Lengyelországban

Szomorú mérföldkövet lépett át Lengyelország a koronavírus-járvány kapcsán.

A koronavírussal kapcsolatba hozható halálesetek hivatalos száma átlépte a 100 ezret kedden Lengyelországban – közölte a Reuters az ország egészségügyi miniszterének közlésére hivatkozva.

A halálozások száma egy hét alatt egymillió főre vetítve az egyik legmagasabb a világon az országban az Our World in Data adatai alapján, mintegy 57 fő, szemben az Egyesült Államokból jelentett 34 vagy az oroszországi 38 fővel. Magyarországon ez a szám közel 62.

Fotó: Beata Zawrzel/NurPhoto / NurPhoto via AFP

Lengyelország a koronavírus-fertőzések magas számával küzd jó ideje, és noha az omikron variáns még nem érte el az országot, decemberben újabb korlátozásokat vezetett be a fertőzés terjedésének lassítása érdekében.

Hétfőn az ország egészségügyi minisztere az omikron arányát a fertőzöttek körében mintegy 7 és 8 százalék közötti értékre becsülte. Kedden 11,400 új esetet és 493 halottat jelentett az ország a járvánnyal kapcsolatban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.