BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ezerötszáz alatt az új fertőzöttek száma, az ötödik hullám leszálló ágában vagyunk

A gyógyultak száma folyamatosan nő.

A koronavirus.gov.hu adatai szerint 1387 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 807 285-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A beoltottak száma 6 397 623 fő, közülük 6 176 191-en a második, 3 822 108-an a harmadik, 226 299-en már a negyedik oltást is felvették. Meghalt 59 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 44 495-re emelkedett.

Fotó: Shutterstock

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 636 781, az aktív fertőzöttek száma pedig 126 009-re csökkent. 2766 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 114-en vannak lélegeztetőgépen.

A portál kiemeli, hogy

a járvány ötödik hullámának leszálló ágában vagyunk,

ezért kormány kivezette a járványügyi korlátozásokat és megszűnt a maszkviselési kötelezettség. Az oltás továbbra is folyamatosan elérhető, és márciusban is minden héten folytatódnak az oltási akciónapok a kórházi oltópontokon.

Már nem kell maszkot viselni a korábban előírt zárt terekben sem, tehát sem a tömegközlekedési eszközökön, sem az üzletekben.

Megszűnt minden olyan korlátozás, amely védettségi igazolványhoz kötötte valamely hazai szolgáltatás igénybevételét.

Megszűntek a rendezvényekre vonatkozó korlátozások, nem kell már védettségi igazolvány sport-, kulturális, zenés-táncos, valamint az 500 főnél nagyobb létszámú szabadtéri rendezvényekre sem.

A Magyarország területére történő beutazással kapcsolatos korlátozásokat is feloldották. Azonban az oltás felvétele továbbra is elvárt az egészségügyi és a szociális dolgozóktól, valamint a honvédelemben, de a közigazgatás többi területén nem.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.