BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem tárgyal a túszokról a háború végéig a Hamász

Az izraeli hadsereg kedden bejelentette, hogy az elmúlt napon több tucat terroristát öltek meg a határ menti izraeli területeken.

Addig nem tárgyalunk az izraeli foglyokról, amíg a harcok tartanak – jelentette ki a Hamász vezetője, Iszmail Haníjea.

Palestinians,Supporters,Of,Hamas,Attend,An,Anti-israel,Rally,In,ThePalestinians supporters of Hamas attend an anti-Israel rally in the presence of Yahya Sinwar, leader of Hamas in the Gaza Strip, in Gaza City, on May 25, 2021. Photo by Abed Rahim Khatib
A Hamász elzárkózik a tárgyalásoktól.
Fotó: Anas-Mohammed

Egyértelművé tettük a minket megkereső feleknek, hogy a háború végéig nem nyitunk vitát erről a kérdésről

– mondta.

Az izraeli rendőrség kedden arra kérte a lakosságot, hogy az eltűnt, valószínűleg Gázába hurcolt személyek mobileszközeit hagyják bekapcsolva, ne szakítsák meg velük a kapcsolatot.

Az elmúlt órákban olyan félrevezető tanácsot küldtek az eltűntek családjainak, hogy kapcsolják ki vagy blokkolják szeretteik telefonvonalát a mobiltelefon-társaságokon keresztül. Ezek az információk hamisak, és meghiúsíthatják az eltűntek felkutatását 

– közölték.

Izraelben a kibuc mozgalom vezetése az ország déli vidékein kialakult helyzetről tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy

jelenleg a halottak felkutatására, a temetési szertartások megszervezésére és az életben maradtak pszichológiai megsegítésére van szükség.

Akciófilmbe illő brutális videót tett közzé az izraeli rendőrség: feltételezett terroristákat lőttek agyon - VIDEÓ

Videón rögzítették, ahogy az izraeli rendőrök egy autóban két emberre tüzet nyitnak egy Gáza melletti város előtt.

Ellenségeinkre minden áron, kíméletlen csapást kell mérnünk. Vissza kell állítani a biztonságot és a békés élet lehetőségét a határ mentén – hangsúlyozta a mozgalom vezetése.

Az izraeli hadsereg kedden bejelentette, hogy az elmúlt napon több tucat terroristát öltek meg a határ menti izraeli területeken, és befejezték a gázai határ melletti települések életben maradt lakóinak evakuálását.

Korábban a Világgazdaság azt is megírta, hogy Izrael hazaszállítja a külföldön rekedt izraeli tartalékosokat, 360 ezer tartalékos mozgósítását jelentették be – ismertette a helyi média. Az izraeli légierő több száz, külföldön tartózkodó izraeli katonát szállított légi úton az országba az elmúlt napon, hogy harcolni tudjanak a Gázai övezetben a Hamász terrorcsoport elleni háborúban.

Antiszemitizmus miatt vizsgálódik az ausztrál rendőrség egy palesztinok melletti tüntetés után

A Sydney-i Operaház előtt egy kis csoport palesztinbarát tüntetést tartott és egy videofelvétel szerint nagyon úgy fest, hogy antiszemita szlogeneket skandáltak.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.