BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kényszerleszállást kellett végrehajtania Besenyei Péternek egy katonai bázisrepülőtéren – fotó

Pénteken kora est érkezett a hír, hogy a világbajnok műrepülő pilótának kényszerleszállása volt. Besenyei Péter jól van, az okok egyelőre nem ismertek.

Sikeres kényszerleszállást hajtott végre Besenyei Péter világbajnok műrepülő pilóta az MH 47. Bázisrepülőtéren – ezt a pápai repülőtér közölte szombat kora este a közösségi oldalán.

Besenyei Péter
Kényszerleszállást kellett végrehajtania Besenyei Péternek egy katonai bázisrepülőtéren / Fotó: Predrag Vuckovic

Az okokról nem közöltek információt, pusztán arra hívták fel a figyelmet, hogy a bázisrepülőtér alaprendeltetési feladatai közé tartozik 

  • a katonai feladatok mellett az is, 
  • hogy segítséget nyújtsanak a bajba jutott repülőgépeknek.

Ez ma a gyakorlatban is megvalósult – írták a Facebook-bejegyzésben.

A MH 47. Bázisrepülőtér által közölt fényképek tanúsága szerint Besenyei Péter jól van, és látszólag a repülőgépe is sértetlen. Ugyanakkor az egyik fotó tanúsága szerint tűzoltók is jelen voltak a rendkívüli eseménynél, ám könnyen lehet, hogy erre csak a protokoll miatt volt szükség.

Érdekesség, hogy ezen a hétvégén, május 11–12-én a Szombathelyi Repülőklub családi repülőnapokat hirdetett meg. A Vaol erről azt írta, hogy a repülőklub pilótái a magasba visznek bárkit, aki szeretné megtapasztalni a gravitáció határait. Különleges vendégeket is hívtak, az egyik pedig éppen Besenyei Péter, a világhírű műrepülő pilóta és a Red Bull Air Race keresztapja volt.

Az eseményen részt vevők beszámolói szerint Szombathelyen még semmi nem utalt arra, hogy bármi gond lenne Besenyei Péterrel vagy a repülőgépével.

Szomorú felvételek: egykori Malév-gép szenvedett balesetet Afrikában

A balesetben érintett repülőgép 1991-ben hajtotta végre első felszállását, és 2004-ig HA-LEG lajstromjellel a Malév flottájában repült.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.