BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vállról indítható rakétával szedtek le orosz vadászgépet az ukránok – videó

Az ukránok általában az amerikai Patriot légvédelmi rendszerrel semmisítik meg Oroszország vadászgépeit, most viszont nem ezt történt. Az alacsonyan repülő orosz gépet vállról indítható rakétavetővel lőttek le az ukrán egységek.

Újabb orosz vadászgép esett áldozatául az ukrán légvédelemnek, ezúttal viszont nem az amerikai Patriot védelmi rendszer a felelős. Több sajtóorgánum is beszámolt egy újonnan előkerült felvételről, amelyen látszik, ahogy egy orosz Szu–25-ös vadászgép lezuhan, melyet a beszámolók szerint vállról indítható rakétavetővel lőttek le.

Russian Air Base In Syria, orosz, Oroszország, Su-25, su25
Vállról indítható rakétával szedtek le egy orosz gépet az ukránok / Fotó: TASZSZ / Barcroft Media

A felvételen látszik, ahogy az orosz Szu–25-ös vadászgép alacsonyan száll, majd egyszer csak nagy füstfelhő látható és a gép lezuhan. A beszámolók szerint

az orosz vadászgépet az ukrán Nemzeti Gárda vállról indítható rakétákkal lőtte le.

A támadás még korábban történt, június 23-án, de csak 28-án, pénteken került nyilvánosságra a felvétel – számolt be róla a Noelreports. Az ukrán vezérkar közlése szerint az orosz Szu–25-ös megsemmisült, és nyilvánosságra hoztak egy péntek reggeli akciót is, amelyben egy másik orosz vadászgép semmisült meg. 

 

Nemcsak az orosz gépek hullanak

Egyetlen nap alatt két ukrán MiG-29-es vadászgépet is lelőtt az orosz légvédelem az úgynevezett különleges művelet zónájában – közölte csütörtökön az orosz hadügyminisztérium. Az orosz hadi sikereket részletező beszámoló szerint további 62 drónt, négy Patriot légvédelmi rakétát és két HIMARS rakétát is elfogott az orosz légvédelem. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.