BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Betörtek a magyar olimpiai bajnok házába – ellopták az aranyérmét

A Facebookon kérnek segítséget az emberektől. A rendőrség megkezdte a nyomozást.

Szomorú bűntény történt a napokban Magyarországon – erről Kovács Tamás kétszeres olimpiai bronzérmes, világbajnok magyar kardvívó számolt be a közösségi oldalán.

olimpia
Betörtek a magyar olimpiai bajnok házába – ellopták az aranyérmét / Fotó: AFP (illusztráció)

Arról posztolt néhány perccel ezelőtt, hogy kedden késő este ismeretlenek betörtek Csongrádi László olimpiai bajnok kardvívó házába, és egyebek mellett 

ellopták a szöuli olimpiai aranyérmét.

Ennek a peremébe bele van vésve, hogy „Men’s sabre team”, azaz férfi kardválogatott. Kovács Tamás arra kérte a Facebook-ismerőseit, hogy osszátok meg a bejegyzést, hátha a hír eljut az éremgyűjtőkhöz és piaci árusokhoz. „Valószínű, hogy pénzre akarja váltani a lopott érmet, ami Csongrádi Lacinak nagyon sokat jelent. Ő kitűnő vívásával járult hozzá az olimpiai aranyéremhez, amikor is 4:8-ról verték meg a szovjet válogatottat” – emelte ki.

Egyúttal azt is közölte, hogy a rendőrség megindította a nyomozást.

 

Csongrádi László most 65 éves. Az 1988-as nyári olimpiai játékokra a kardcsapat tartalékjaként jutott ki. A kezdőcsapat tagjai

  • Bujdosó Imre,
  • Gedővári Imre,
  • Nébald György
  • és Szabó Bence voltak.

Csongrádi Nébald György sérülése miatt (a finálé előtti bemelegítés során egy csapattársa pengéje eltört, és a sportszer csonkja nyakon szúrta) lépett pástra a szovjet csapat ellen a döntőben, és ott szenzációsan vívott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.