BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
A Rheinmetall részben Magyarországon gyártott tankokat szállít az olaszokna, története egyik legnagyobb üzletét kötötte
2023-08-26,Radom,Poland,The,Panther,Kf51,Is,A,German,Main

Hatalmas olasz tanküzletet kötött a Rheinmetall, Magyarország is érintett

Története egyik legnagyobb üzletét kötötte Olaszországban a német Rheinmetall, amely olasz versenytársával, a Leonardóval áll össze. A Rheinmetall olyan tankokat szállít, amelyek részben magyar gyártásúak lesznek.

Története egyik legnagyobb megrendelésére tett szert a német Rheinmetall, az olaszokkal kötött ügylet kivitelezésében a fegyvergyártó magyarországi bázisa is szerepet játszik majd.

A Rheinmetall részben Magyarországon gyártott tankokat szállít az olaszokna, története egyik legnagyobb üzletét kötötte
2023-08-26,Radom,Poland,The,Panther,Kf51,Is,A,German,Main
A Rheinmetall részben Magyarországon gyártott tankokat szállít az olaszoknak, története egyik legnagyobb üzletét kötötte / Fotó: Shutterstock

A Rheinmetall és olasz versenytársa, a Leonardo vezérigazgatója, Armin Papperger és Roberto Cingolani kedden írta alá a szerződést Rómában egy közös vállalat alapításáról, amely tankokat fog gyártani. A német és az olasz vállalat 50-50 százalékban részesedik az új cégben, amelynek a központja az olasz fővárosban lesz – írta a német Handelblatt.

Panther és Lynx, mint Magyarországon, és nem véletlenül

A Rheinmetall a Panther KF51 tankok mellett Lynx gyalogsági harcjárműveket gyárt majd az olasz hadsereg számára a kormány gyalogságiharcrendszer-programjának keretében, amely ezer ilyen rendszer beszerzését célozta meg. 

Ez egy óriási megrendelés, amelyben majdnem ezer jármű szerepel 

– mondta a Handelsblattnak Papperger, aki 23-24 milliárd euróra becsülte a vegyesvállalat értékét.

Európai védelmi rendszert vizionálnak

A Leonardo vezetője szerint a szerződés 

fontos lépés egy európai védelmi rendszer megteremtése felé.

Armin Theodor Papperger és Roberto Cingolani, Rheinmetall és Leonardo / Fotó: AFP

A gyártás egy része Németországban és Magyarországon zajlik majd, a végső összeszerelés az olasz La Speziában – írta a lap. A tervek része az is, hogy a későbbiekben harmadik országokba is exportálnának tankokat. A vegyesvállalat így évente 2-4 milliárd euró bevételt termelhet Cingolani szerint.

Az első járműveket a szerződés aláírását követően két évvel szállítanák, az első Panthert pedig három évvel – mondta Papperger.

Nincs megállás: újabb szupertankok érkeztek az országba – fotók
Szalay-Bobrovniczky korábban elmondta, hogy több tucat Leopard harckocsit, Lynx gyalogsági harcjárművet és Panzerhaubitze tarackot vásárolt a magyar állam.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.