BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szépen fogynak a magyar Renner rezgéscsillapítói

A vállalat szinte teljes mértékben külföldre szállít, jellemzően német nyelvterületre és Olaszországba.

Nem tudta visszavetni a járvány a prés-vulkanizált gumi-fém termékeket, elsősorban rezgéscsillapítókat előállító Renner Bt. eladásait. A beszállítások akadozása okozott problémákat, de előretekintve a globális beszállítói láncok átrendeződése még kedvezhet is a harminc esztendős családi vállalkozásnak, amely 2019-ben 3,24 milliárd forint árbevételt ért el, és 242 főt foglalkoztat.

A Renner szinte teljes mértékben külföldre szállít, jellemzően német nyelvterületre és Olaszországba.

A cég forgalma 2015 óta

mintegy

50

százalékkal bővült

A Jánoshalmán hetente gyártott 700-800 ezer rezgéscsillapító vevői főképp a kötött pályás közlekedési eszközök, gépjárművek és a légiközlekedési eszközök gyártói. Magyarországon ebben a volumenben nincs versenytársuk, a gyártók jellemzően Nyugat-Európában és a Távol-Keleten vannak, de már 8-10 éve Európában egyre inkább az itteni beszállítókat keresik aa megrendelők, és a járvány fel is gyorsíthatja ezt a folyamatot – mondta Renner Tamás tulajdonos, műszaki igazgató.

Illusztráció. Fotó: Shutterstock

A járvány kezdetén a beszállítások akadozása okozott a cégnek nehézségeket, amit úgy védtek ki, hogy alapanyagba fektették a pénzüket, és készletet halmoztak fel.

Nem tehettünk mást, ebből a versenyből az kerül ki győztesen, aki időben tud gyártani

– mondta Renner Tamás. Ennek köszönhetően nem estek vissza: bár euróban az árbevételük tavaly nem nőtt, forintban számolva az árfolyamváltozás miatt igen. Közben, ahogy a 2008-as válságból, a mostaniból is előremenekülve igyekeznek kijönni: nyolc új gépet vásároltak, amelyeket folyamatosan üzemelnek be, és így növekedésre van kilátás, miközben olyan technológiák felé igyekeznek elmozdulni, amelyek kisebb mennyiséget igényelnek a felszökő árú fémekből.

Az elmúlt háromnegyed évben csak két hónap volt, amikor éves alapon nem nőtt a cég árbevétele. Reményük van arra is, hogy részesüljenek a zöld fejlesztésekre szánt növekvő uniós támogatásokból: szabadalmazás előtt áll egy újításuk, amellyel csökkenteni lehet a gyártás során felhasznált gumi mennyiségét – mondta a menedzser.

Stratégiai pozíciót szerezhet a magyar autóipar

Magyarország jelentős akkumulátorgyártó kapacitást épített ki.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.