BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem szolgált jó hírrel Kína, ez az adat fontos lehet a tőzsdéknek

A kínai kiskereskedelmi eladások és az ipari adatok elmaradnak az augusztusi várakozásoktól.

A kínai kiskereskedelmi forgalom, az ipari termelés és a városi beruházások augusztusban a vártnál lassabban nőttek a Nemzeti Statisztikai Hivatal szombaton közzétett adatai szerint.

kínai tőzsde
Fotó: Motion Center

A kiskereskedelmi forgalom 2,1 százalékkal nőtt augusztusban az egy évvel ezelőttihez képest, ami elmarad a Reuters által megkérdezett közgazdászok 2,5 százalékos növekedési várakozásától. Ez is lassabb volt, mint a júliusi 2,7 százalékos növekedés.

A CNBC hivatalos adatokból származó számításai szerint augusztusban alig 1 százalékkal nőtt a fizikai áruk online értékesítése az egy évvel ezelőttihez képest.

Az ipari termelés augusztusban 4,5 százalékkal nőtt az egy évvel korábbinál, elmaradva a Reuters által prognosztizált 4,8 százalékos növekedéstől. Ez is lassulást jelent a júliusi 5,1 százalékos növekedéssel összevetve.

Az állóeszköz-befektetések 3,4 százalékkal emelkedtek a január–augusztus közötti időszakban, lassabban a prognosztizált 3,5 százalékos növekedésnél.

A városi munkanélküliségi ráta augusztusban 5,3 százalék volt, ami némi emelkedés a júliusi 5,2 százalékhoz képest. Az állóeszköz-beruházások közül az infrastruktúra és a feldolgozóipar növekedése lassult éves összevetésben. Az ingatlanbefektetések 10,2 százalékkal estek vissza az augusztusig tartó év során, ami a júliusival megegyező ütemű.

A Nemzeti Statisztikai Hivatal szóvivője, Liu Aihua az érettségi szezon hatásának tulajdonította a munkanélküliség emelkedését.

Ezen a hétvégén a szombat munkanap Kínában a hétfői munkaszüneti napért cserébe. Az ország vasárnaptól keddig tartja a Közép-őszi Fesztivált, más néven Holdtorta Fesztivált. A következő és egyben utolsó nagyobb állami ünnep Kínában idén október elejére esik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.