BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A savanyúvíz nemzetgazdasági jelentősége

Érdekes tájakra kalauzolják az érdeklődőket az Ex Libris Antikvárium 206 tételt bemutató mai árverésének könyvei. Megtudhatjuk például, milyen gazdasági és gyógyászati jelentőséget tulajdonítottak a 19. századi Magyarországon a ma is híres erdélyi borszéki ásványvízforrásnak (53.), vagy hogy mire hívta fel az utazók figyelmét egy 1899-es Dalmácia-útikönyv (74.). Egy 1853-as Platón-kiadvány (162.) Hunfalvy Pál fordításában pedig a szellemi barangolásra vágyóknak ígér jó szórakozást.

Az Opera Antikvárium csütörtöki árverése többségében nyomtatványokat, grafikákat és régi képeslapokat kínál, összesen 844 tételt felvonultatva. A kínálat közel kétharmad részét a legutóbbi kategória teszi ki, meglehetősen széles témakört felölelve, általában egy-kétezer forintos induló árral. A visszafogottan frivol képecskéktől kezdve az art deco grafikákon át a történeti Magyarország különböző helyeiről küldött üdvözlőkártyákig mindent meg lehet találni az óriási képeslapválasztékban.

Szép eredménnyel zárt a Mike és Társa 9-i aukciója, 7,04 millió forint leütési végösszeget ért el. Az egyik legkeményebb licit egy 30-as évekből származó Capitaly társasjátékért alakult ki, ez 6 ezer forintos kikiáltás után 120 ezerért kelt el. Szintén szép eredményt ért el Sigmund von Birken 1663-ban kiadott, Magyarországot is magában foglaló Duna menti topográfiája (53.), amelynek ára 100 ezer forintról egészen 175 ezerig emelkedett. JK

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.