BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szőnyeg, szuszék és szalonasztal a Nagyházinál

Kamaraárveréshez méltó festményanyaggal, ám annál izgalmasabb bútor- és szőnyegkínálattal rukkol elő szombaton a Nagyházi Galéria. A cég szezonnyitó variaárverésén közel ötszáz tétel kerül kalapács alá, általában pár tízezer forintos kikiáltási árakon.

Az aukció elején szereplő bútorok zömmel a 19. század második feléből származó szekrények, asztalok, székek; ezek közül sok azzal együtt jó vételt kínál, hogy kisebb-nagyobb mértékben felújításra szorul. Néhány népi bútor – láda, szuszék – is szerepel a kínálatban.

A bútorok után három tucat – kaukázusi, perzsa, anatóliai, türkmén és magyar – szőnyegre licitálhatunk. Legtöbbjük kopott, sérült darab, de az induló árak is ehhez igazodnak: a húsz-harmincezres összeg már ritkaságnak számít, és bőven találunk olyan darabokat, amelyeket szerencsés esetben pár ezer forintért hazavihetünk. A képzőművészeti anyagban a 19. század végi és a 20. század eleji szalonképek dominálnak, de huszadik századi sokszorosított grafikákat is nagy tételben vásárolhatunk. VG

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.