BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Olcsóbbak lehetnek az autók az erősebb forint hatására

A Magyarországon közlekedő külföldi, főként szlovák rendszámú autók ügyét nem rendőrségi, hanem gazdasági kérdésként kell kezelni - jelentette ki a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

Gablini Gábor közölte: már korábban javasolták a Pénzügyminisztériumnak, hogy módosuljon a szabályozás, ma ugyanis sokan külföldön, ottani rendszámmal vásárolnak autót, mert így jobban járnak.

Gablini Gábor kifejtette: a regisztrációs adó szükséges rossz, de ésszerű korlátokat kell meghatározni.

A Gémosz azt javasolja, hogy a regisztrációs adó maximális összegét a jelenlegi 3,2 millióról 1,5 millió forintra mérsékeljék, mert ezen a szinten már okafogyottá válik a külföldi vásárlás.

Sávos Lajos, az Aréna másik vendége, a gépjárműimportőr Emil Frey Kft. elnöke megjegyezte: egyre több autó fut külföldi rendszámmal, amely súlyos csapást jelent a márkakereskedők számára, akik közül sokan felhagynak az üzlettel.

A Gémosz elnöke szerint az erős forint csak minimális javulást hozott ezen a téren.

Sávos Lajos ezzel kapcsolatban megjegyezte: ha a forinterősödés tartós lesz, akkor erre biztosan reagálnak, azaz végeredményben lehet szó árcsökkentésről.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.