BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Igazolták a Rembrandt-kép eredetiségét

Rembrandt önarcképe az a kisméretű, nevető férfit ábrázoló festmény, amely tavaly ősszel bukkant fel egy kisebb brit aukciósháznál, és – bár akkor még csak gyanítani lehetett a szerzőségét – óriási küzdelem után 2,2 millió fontért kelt el. A Moore, Allen & Innocent aukciósházat vezető Philip Alwood az árverés előtt megvizsgáltatta a 24x17 centiméteres réztáblát az amszterdami Rijksmuseum szakértőivel, akik azt mondták: a festmény a Rembrandt-körből származik, de valószínűleg nem magától a mestertől.

Az elmúlt hónapokban a Rembrandt Research Project elnevezésű, a holland mester műveinek minden eddiginél teljesebb katalogizálására létrejött tudóscsoport is tüzetesen megvizsgálta a képet. Nemrég közölt szakvéleményük szerint a „Nevető Rembrandt” a stílusjegyek és a különböző technikai jellemzők alapján a mester korai, 1628 körül készült alkotása lehet. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.