BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közép-európai kortárs művészet az Esterházy-kastélyban

Közép-európai kortárs művészeti gyűjtemény létrehozását tervezi az Esterházy Alapítvány (Esterházy Privatstiftung), amely a napokban nyitotta meg a kismartoni hercegi rezidenciában a Central Europe Revisited című kiállítássorozat második tárlatát. A tavaly indított kezdeményezés kurátora, Hegyi Lóránd elmondta: az alapítvány hosszú távon elkötelezett a régió aktuális művészetével foglalkozó projekt mellett. Összesen nyolc-tíz kiállítást és egy a kiállított anyag egyes darabjait is magában foglaló műgyűjteményt terveznek, folytatva a családnak az elmúlt évszázadokban folytatott műgyűjtői-mecénási tevékenységét.

A november 10-ig megtekinthető tárlaton 19 magyar, osztrák, cseh és bosznia-hercegovinai művész, illetve művészpáros festményeit, rajzait, fotóit, installációit láthatjuk. A magyarok közül Balikó Emese, Csiszér Zsuzsi, Gerber Pál, Révész László László, Szil Katalin és Szűcs Attila szerepel. TG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.