BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem múlhat el hét olajárcsúcs nélkül

Múlt héten a 140, ezen pedig a 145 dolláros hordónkénti szintet lépte át a fekete arany árfolyama - a Bloomberg elemzői konszenzusa szerint a jövő héten további drágulás várható.

A megkérdezett 26 elemző közül mindössze 5-en várják, hogy a rekordszintekről korrigáljon a tengerentúli benchmark WTI típus ára, 14-en jelentős mértékű drágulásra, 7-en pedig mérsékelt változásra számítanak. A drágulást az iráni atomprogrammal kapcsolatos közel-keleti feszültség várható fokozódása miatt várják.

A hét utolsó napjának eddigi részében az európai benchmark brenttel 145 dollár fölött folyt a kereskedés Londonban, a WTI pedig 145,29 dolláron zárt tegnap New Yorkban. A határidős piacon az augusztusi szállítású olaj hordójáért több mint 145, a szeptemberiért 146 dollárt kérnek a tengerentúlon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.