BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már megint gyengül a forint! Az EKB-ra figyel a piac

A hazai fizetőeszköz mindhárom fő hiteldevizával szemben gyengült a kereskedés eddigi részében a tegnapi zárószintekhez képest.

Az euró egységéért 243,83 forintot kértek a kereskedők a bankközi devizapiacon egy órakor, tegnap 242 egységes váltási szinten zárt a kurzus. A dollárért csaknem 3 forinttal kell többet fizetni, a zöldhasú árfolyama 175 forint fölé kúszott. A svájci frankkal szemben sem teljesít jól a forint: az alpesi deviza árfolyama - az euróéhoz hasonlóan másfél forinttal - 155 forint fölé emelkedett.

A devizapiacot az Európai Központi Bank (EKB) kamatdöntés még megbolygathatja a mai napon: a 15 perccel két óra előtt nyilvánosságra hozandó döntés az elemzői konszenzusok szerint tartás lesz, azonban az euró gyors gyengülésbe kezdett a dollárral szemben. Vagyis elképzelhető, hogy a piaci szereplők közelgő kamatvágást áraznak - ha ma nem is következik be - amivel kapcsolatban a jegybankelnöki kommentárból derülhetnek majd ki részletek. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.