BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vegyes profilú aukció a Polgárnál

Az ékszerek között találjuk a legértékesebb darabokat a Polgár Galéria csütörtöki aukciójának kínálatában. Az összesen több mint 330 tétel közül elsőként 130 képzőművészeti alkotás kerül kalapács alá. A zömmel kevéssé ismert alkotójú és ennek megfelelően alacsony árfekvésű képek, kisplasztikák sorából kiemelkedik egy mindössze három példányban készült Vilt Tibor-szobor (A kidőlt tölgy, 52. tétel, 360 ezer forint) és egy Melchior de Hondecoeter körébe sorolt holland zsánerkép (Baromfiudvar, 75. tétel, 1,4 millió). Szász Endre kedvelői nem kevesebb mint másfél tucat festmény közül válogathatnak, 90–550 ezer forintos induló árakon.

A képzőművészeti anyag után art deco, biedermeier és historizáló bútorok, műtárgyak következnek, közöttük jó néhány Zsolnay kerámia. Az aukciót záró ékszeranyagban a pár ezer forintos nyakkendőtűktől, töltőtollaktól, medáloktól a fél–egy millió forint közötti árkategóriájú briliáns ékszerekig sok mindent találunk. A brossok közül egy 20. század közepi fehérarany, virágcsokor formájú (292.) és egy briliánsok mellett igazgyöngyökkel és azsúrzománccal díszített (327.) darab egyaránt 700 ezer forintról várja az ajánlatokat, míg a 313. számú arany nyakékért 900 ezer forint a minimális licit.




Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.