BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tizenegy kortárs műgyűjtemény a Műcsarnokban

Tizenegy jelentős hazai kortárs magángyűjteményt bemutató tárlatnak ad otthont jövő hét végén a Műcsarnok. A Mecénásnapok elnevezésű program keretében péntektől vasárnapig Körmendi Anna és Csák Máté, Spengler Katalin és Somlói Zsolt, valamint Antal Péter, Feuer András, Gerő László, Horváth Béla, Karvalits Ferenc, Szabó Károly, Vass László kollekciójának, illetve az Első Magyar Látványtár és (a Magyar Nemzeti Galériában jelenleg nagyobb merítésben is látható) az Irokéz Gyűjtemény anyagának néhány kiemelkedően fontos darabja látható majd a Hősök terén.

A kiállítás megnyitójához kapcsolódva a tízéves jubileumát ünneplő szakfolyóirat, a Műértő és a Műcsarnok közösen kerekasztal-beszélgetést szervez Befektetés vagy mecenatúra? címmel. A Műértő főszerkesztője, Andrási Gábor által vezetendő beszélgetésen András Edit művészettörténész, Birkás Ákos festő, Fehér György jogász, Ludman Lajos műgyűjtő és Szoboszlai János, az acb Galériát vezető művészettörténész véleményét hallgathatjuk meg a műgyűjtés helyzetéről, motivációiról és perspektíváiról. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.