BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Abigail Galéria: újabb kiállítás a „próféták” műveiből

Immár negyedik alkalommal mutat be válogatást külföldön ismertté vált magyar származású művészek alkotásaiból az Abigail Galéria. A cég kedden 18 órakor nyíló és január 16-ig megtekinthető, A próféták hazatérnek IV. című kiállításán hat művész festményeit és szobrait kínálja eladásra a galéria.

Nem’s Judit és Nemcsics Antal geometrikus absztrakt munkái nem csak a korábbi Próféták-tárlatokról lehetnek ismerősek, az Abigail aukcióin is rendre sikeresen szerepeltek. Szintén előfordultak már a galériánál a Vajdaságból indult Neuhaus Ervin képei, aki – saját vallomása szerint – kozmológiai, zenei és filozófiai érdeklődését követve alakította ki egészen egyéni sci-fi univerzumát. Új nevet is találunk a kiállítók sorában: a Nagyenyeden született Nagy Éváét, akinek vizionárius realista képeit egy kritikus az emberi sorsok örvénylésének részvéttel teli ábrázolásaként írta le. A négy festő mellé két szobrászt válogatott be a kiállítás anyagába Hajdú Katalin, az Abigail vezetője. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.