BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kucsmás férfi nagyvárosi szemmel

Hazai, valamint külföldi modern és kortárs festmények, grafikák és szobrok igen gazdag választékát nyújtja az Erdész & Makláry Fine Arts Galéria holnapi árverése. Az alkotók névsora Rippl-Rónai Józseftől és Auguste Rodintől Mattis Teutsch Jánoson, Brassain, Scheiber Hugón át Reigl Juditig és Csernus Tiborig tart.

Az árverés egyik legmagasabb kikiáltási árú tétele Mattis Teutsch János Lélekvirág-ciklusának egy darabja (55.), amely 6 millió forintról indul. A brassói művésztől ezenfelül egyébként több akvarell és olajkép is szerepel az aukció kínálatában.

Scheiber Hugó szintén több darabbal van jelen a felhozatalban. Kucsmás férfi című, gouache-technikával készült, 1,2 millió forintos kikiáltású képéhez (19.) a művész az általa gyakran ábrázolt „urbánus” miliőtől igen elütő, saját magához képest szokatlanul „népies” témát választott.

A művészeti karrierjét túlnyomórészt Franciaországban kiteljesítő és jelenleg is Párizs környékén élő Reigl Judit Ember című olajvászna (158.) szintén a kiemelkedő értékű tételek közé tartozik 7,5 millió forintos induló árával. Két másik Franciaországhoz kötődő magyar mestertől, Csernus Tibortól és Hantai Simontól is több jelentős képet vonultat fel az Erdész & Makláry. Az árverés legnagyobb kikiáltási árú darabja ugyanakkor Rippl-Rónai József 1923-ban készült Kalapos nője, amelyért 15 millió forintról indulhat holnap a licit.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.