BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Begyengült a forint - 294-es eurószinthez közelít az árfolyam

Gyengült a forint, az eurót délelőtt kilenc órakor 293,20/35 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a kedd délutáni 288,50/70 forint után, ami 1,62 százalékos forint gyengülésnek felel meg.

Üzletkötők szerint a piac elégtelennek találta az amerikai bankmentő csomagot, amely megrendítette a devizapiaci befektetők kockázatvállalási készségét. Az árfolyam az európai nyitás előtt is 293 felett járt a nemzetközi devizapiacokon. A piacok a cseh ipari termelési adatokból vonhatnak majd le újabb következtetéseket az ország gazdasági teljesítményének alakulásáról, a negyedik negyedévi GDP adatok pénteki közlése előtt. A következtetések mind a korona, mind pedig a térségbeli devizák árfolyamának alakulására hatással lehetnek. A várakozásoktól elmaradó adatok tovább gyengíthetik a régiós devizákat.

A térségbeli devizák hétfőn kifulladt erősödése ismét megingatta a befektetők kockázatvállalási hajlandóságát, elsősorban az orosz bankok állítólagos, 400 milliárd dolláros hitel átütemezési kérelméről elterjedt hírek nyomán. Szerdán újabb lökést kapott a térségbeli devizák gyengülése, mivel a piacok nem találták megfelelőnek az amerikai "bankmentő" csomagot, ami mély veszteségbe küldte a tőzsdei árfolyamindexeket is. A kereskedők ennek fényében is sokkal inkább éles árfolyam ingadozást, mint egyértelműen veszteségbe hajló trendet várnak.

Az euró árfolyama kedden a kezdeti gyengülést követően 1,28 dollárról visszatért 1,30 dollár körüli szintre, majd szerdán délelőtt 1,29 közelébe gyengült. A dollárt 226,70/80 forinton jegyezték a kedd délutáni 221,60/80 forint után. A svájci frank a nemzetközi devizapiacokon 195,94 forintos jegyzésen állt szerda reggel, szemben a kedd esti 196,30 forintos zárással és a keddi 193,01 forintos MNB hivatalos deviza jegyzéssel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.