BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Most a szalmaszálba is belekapaszkodik a Wall Street

Barack Obama pénzügyi mentőcsomagjának végleges elfogadása előtt az amerikai piac kedélyállapota várhatóan ingadozik ma. A már megérkezett és a várható hírek is felemás képet adnak, a Wall Street a Reuters által megkérdezett elemző szerint minden pozitív jelenségnek örül.

"A piac bármilyen jó hírnek örül, amely pillanatnyi lendületet adhat neki" – mondta a Reutersnek a Barber Financial Group elnöke, hozzátéve, hogy sokat vár a Szenátus asztalán fekvő ösztönző csomagtól, amely azonban nem lesz elegendő.

A Wall Street várhatóan jókedvűen kezd ma, várva a 789 milliárd dolláros csomag elfogadását. A hangulatot tovább javíthatja, hogy Barack Obama külön hangsúlyozta, hogy segítséget nyújtanak a jelzáloghiteleseknek. A vállalatok közül az elnök által konkrétan említett Caterpillar árfolyama máris 1,2 százalékot emelkedett.

A Reuters/University of Michigan U.S közös fogyasztói bizalmi indexét is ma ismerheti meg a piac, a számok várhatóan enyhe javulást mutatnak majd. Az S&P 500 indexe 2,7 pontot emelkedett, a Dow Jones ipari mutatója 12 pontot emelkedett, a Nasdaq 100 6,25 pontot kúszott felfelé.

A kormányzati intézkedéseknek tudja be a Fox News, hogy az olaj ára 34 dollár fölé emelkedett. A márciusi jegyzésű nyersolaj ára 47 centet emelkedett, de még így is közelíti az öt éves negatív rekordnak számító 33,2 dollárt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.