BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rossz kezdés: reggel ismét 290-hez közelít a forint

A forint gyengült az euróhoz képest kedden kora reggel. A szakértők többsége szerint napközben az euró erősödik majd a forinthoz viszonyítva, de valószínűleg nem túl jelentősen.

Röviddel 7 óra előtt a forint 289,10 forintot ért a hétfő késő esti 286,98 forint után (+0,74 százalék). A dollár 220,08 forintról 224,01 forintra erősödött (+1,79 százalék). A megfigyelők rámutattak arra, hogy hétfőn különösen a zloty három százalék körüli drágulására emelkedtek a közép-európai devizák. Ennek a hatására a forint január 29-ike óta legmagasabb szintre nőtt az euróhoz viszonyítva.

A térségbeli devizákat erősítette az a derűlátás is, hogy talán már kedden jóváhagyják a 800 milliárd dolláros amerikai gazdaságélénkítő csomagot. A zloty esetében kedden szerény korrekció várható, ami gyengítheti a forintot az euróhoz képest. Az Erste Bank előrejelzése szerint az idei első félévben 280-290 forint között mozog majd az euró.

A forintot erősíti mindenképpen az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) pénteki bejelentése arról, hogy több mint három hónapos kihagyás után csütörtökön ismét államkötvény aukciót tart.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.