BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Összeomolhat az önkéntes pénztári rendszer - aggódik a Stabilitás Pénztárszövetség

A jelenlegi adójavaslathoz hasonló durva intézkedés nem született a pénztári szektorral szemben az elmúlt 15 évben a Stabilitás Pénztárszövetség szerint.

A Stabilitás Pénztárszövetség elutasítja a kormány javaslatát, mert bevezetése az önkéntes pénztári rendszer összeomlásához vezetne - hangsúlyozta Juhász Istvánné főtitkár a szervezet csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A pénztárszövetség azt javasolja, hogy az önkéntes nyugdíjpénztári és egészségpénztári munkáltatói támogatások a kedvezményes adóztatású természetbeni juttatások körébe kerüljenek, amelynek adómértéke a legalacsonyabb adókulccsal egyezzen meg.

Lehoczky László, a pénztárszövetség elnökségi tagja szerint a 17 százalékos kulcs jó kompromisszum lenne. A munkáltatói hozzájárulásokat jelenleg nem terheli adó és tb járulék, a parlamenthez benyújtott adójavaslat azonban 95,6 százalékos teherrel (54 százalék adó és az adóval növelt érték után 27 százalék járulék) sújtaná. A Stabilitás arra kéri a munkáltatói és a munkavállalói érdekképviseleteket, hogy támogassák javaslatát - mondta a főtitkár.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.