BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb 800 munkahelyet szüntet meg az ING

Az eddig tervezetten felül még 800 munkahelyet szüntet meg az elkövetkezendő 3 évben az ING Groep NV, a legnagyobb holland pénzügyi szolgáltató társaság - olvasható a cég mai közleményében.

A létszámleépítésre a társaságcsoport holland érdekeltségeinek összeolvasztása következtében kerülhet sor. A létszám csökkentése várhatóan már a jövő év elejétől növelheti a profitot és 2013-tól várhatóan évi 100 millió eurós többletet eredményez majd - jövendöli a társaság.

A 800 fős leépítést az idei évre tervezett 7000 fős létszámcsökkentésen felül valósítják meg. Utóbbival azt kívánják elérni, hogy a működési költségek 1 milliárd euróval csökkenjenek.

"Itt az idő, hogy a holland biztosítási piacon végzett tevékenységünket a változó piaci környezethez igazítsuk és felkészüljünk a jövőre" mondta el Jan Hommen az ING Groep vezérigazgatója.

Az ING itthon a biztosítási, nyugdíjpénztári és vállalati banki szektorban van jelen. A leépítés az ING hazai leányvállalatait várhatóan nem érinti.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.