BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Rabló bárók!" Egymásnak ugrottak a bankárok és a tüntetők Chiagóban

Az Amerikai Bankárok Szövetségének 1 500 vezetője a chicagói Sheraton hotelben ült össze az aktuális kérdések megvitatására. A menedzsereket dühös tüntetők és egy még dühösebb szenátor fogadta.

Az American Bankers Association (ABA) szokásos éves közgyűlése nem zajlott zavartalanul, mivel a bankszakma 95 százalékát képviselő szervezet tagjait demonstrálók fogadták Chicagóban. A mintegy 5 ezer tüntető megpróbált betörni az ülés területére, de ebben a biztonsági őrök megakadályozzák a tömeget, amely "visszajövünk" felkiáltással távozott – tudósít a Guardian.

Nem csak a bajba jutott jelzáloghitelesek követelték a menedzserek felelősségre vonását, Dick Durbin, Illinois demokrata szenátor rabló báróknak nevezte a bankárokat és azt javasolta nekik látogassák meg a Marquette Parkot is, egy negyedet, ahol szerinte minden háztömbben található hiteltörlesztési gond miatt elárverezett ház.

Az ABA vezetője elutasította a vádakat, mondván, a hagyományos bankszektor jelenti a kiutat a válságból és aki az üzletágat bántja, az kárt okoz az amerikai gazdaságnak. Arthur Connelly megfogalmazása szerint a banki vezetők a szolgálatot saját énjük fölé helyezik és céljuk a közösség fejlesztése. Az ülése a lap megfogalmazása szerint patrióta hangulatban zajlott, a résztvevők többek között elénekelték az Isten áldja Amerikát, az egyik felszólaló pedig Ronald Reagant idézve kijelentette: ha egy vezető meggyőződött igazáról, nem tántoríthatja el az sem, ha nehézségekbe ütközik a megvalósítás során.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.