BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zárásra gyengül a forint

Gyengült a forint a csütörtök délutáni bankközi devizapiacon: az euró ára 267,30 forintra emelkedett a tegnapi 266 forintos záró szintről.

 Míg a dollárért 180,30 forintot is kértek délután, de zárásra 179,70-es szinten stabilizálódott a jegyzés. A svájci frank 177,09 és 176,7 forint közötti sávban ingadozott.

A térség devizái is gyengültek az euróval szemben: a lengyel zloty 4,41477-ig csúszott vissza a közös pénz ellenében, míg a cseh korona jegyzése 25,65-ös szintre gyengült. A zloty-t az októberi lengyel ipari adat rántotta mélyre: az éves alapon számolt ipari kibocsátás váratlanul 1,2 százalékkal csökkent a térség legnagyobb gazdaságában.

A forintra lefelé ható nyomást gyakorol a hétfőn várható kamatcsökkentés, elemzők 50 bázispontos vágást jósolnak, de mint azt legtöbbjük megjegyzi, innentől kezdve lassulhat a vágások üteme.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.