BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Húzóágazatok célkeresztben: Kockázati tőkealapot indít a PortfoLion

Az OTP bankcsoport legújabb tagjaként a PortfoLion Zrt. – a JEREMIE program keretében – hamarosan elindítja az OTP Kockázati Tőkealap I. kezelését – hangzott el egy ma megrendezett szakmai konferencián, Budapesten.

Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese közölte: az OTP Bank a közelmúltban szerzett 80 százalékos részesedést a PortfoLion Zrt.-ben, ezzel a lépéssel is szeretnék emelni a pénzügyi csoport szolgáltatásainak komplexitását.

Az alap legfőbb célkitűzése, hogy tőkebefektetések végrehajtása révén jelentős mértékben járuljon hozzá a céltársaságok részvényesi értékének növekedéséhez, majd pedig befektetéseinek értékesítésekor – a viszonylag magas kockázattal összhangban – a hagyományos befektetési formákét meghaladó nyereséget érjen el.

Az alap olyan iparágakra és tevékenységekre helyezi a hangsúlyt, amelyek Magyarországon húzóágazatnak tekinthetők és ahol különösen magas szintű szakmai tudás halmozódott fel, amelynek köszönhetően jó eséllyel valósíthatók meg innovatív eljárások, és érhetők el szabadalmi védelmet is élvező megoldások.

Az alap jegyzett tőkéje 6,8 milliárd forint, amelyet a tulajdonosok a befektetési időszak első négy évében, a befektetések forrásigényének függvényében bocsátanak rendelkezésre. Az alap futamideje nyolc év, az egyes befektetések tekintetében a befektetési időtartamot átlagosan öt évben határozták meg. Tóth Viktor, a PortfoLion Zrt. vezérigazgatója közölte: a cég már megkezdte a potenciális befektetési céltársaságok felkutatását, gyűjtését és előzetes minősítését.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.