BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megosztott elemzők - Az aranyba érdemes most beszállni

A vártnál jobb amerikai munkaerő-piaci adatok hatására jelentősen drágult a kőolaj árfolyama, a West Texas Intermediate (WTI) jegyzése 1,2 százalékot emelkedett, 81,5 dollárra hordónként

Már a pénteki makrohírt megelőzően feljebb ment a nyersanyag jegyzése, ugyanis az OPEC jelezte, a március 20-ával végződő hétig 2,3 százalékkal csökkenti a kiszállított kőolajat.

Elemzők ugyanakkor megosztottak az e heti árfolyamváltozás irányával kapcsolatban, a Bloomberg által megkérdezett negyven szakértő közül tizenöten mondták, hogy folytatódik a rali, viszont tizenöten áresést jósoltak, tíz szakértő semlegesen nyilatkozott. A technikai elemzők mellett viszont fundamentális érvek is szólnak a kőolajár megtámasztásával kapcsolatban, például, hogy emelkedni kezdett a kereslet az energiahordozó iránt a tengerentúlon.

Egyöntetűbb többséggel jósolják a szakemberek az arany drágulását, itt is technikai alapon készülnek az elemzések, amelyek szerint ismét rekordszintre, 1226 dollár fölé kerül a nemesfém jegyzése. Bár rekordot már így is döntött a héten az arany, az euróban, svájci frankban és angol fontban számolt árfolyam már most csúcson van. Szakemberek szerint az 1160-as szintet érdemes figyelni, ha e fölött zár a jegyzés, akkor újra meredek emelkedés kezdődik. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.