BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem fizet osztalékot az FHB

Az FHB Jelzálogbank 2009-re nem fizet osztalékot a magyar számviteli szabvány szerinti 6,54 milliárd forintos adózott nyereségéből, az 5,89 milliárd forint mérleg szerinti nyereséget az eredménytartalékba helyezi - hagyták jóvá az igazgatóság javaslatát egyhangúan a részvényesek a bank szerdai évi rendes közgyűlésén. 

Az FHB utoljára 2006-ra fizetett osztalékot, a névértékre vetítve 32 százalékot. A nemzetközi számviteli szabályok (IFRS) szerinti konszolidált beszámolót 801,015 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 7,048 milliárd forint adózott profittal fogadták el a részvényesek.

Gyuris Dániel vezérigazgató az idei tervekről elmondta: a jelzálogbank 2010-ben az adózott nyereség legalább 10, és a részvényesi vagyon legalább 15 százalékos növekedését tűzte ki célul, 45 százalék alatti költséghatékonysági mutató (CIR) mellett.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.