BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új rekord - Visszatért az arany kora

A határidős arany ára idei csúcsot ért el New Yorkban, miután a Standard és Poor’s leminősítette Spanyolország adósságbesorolását.

Ám az értékmegőrzést célzó vásárlások "kifújtak", mert más globális piacok erősödtek, s a nemesfémet lehúzták a jegyzésen elért csúcsról - jelenti a Reuters. Az Egyesült Államokban az arany azonnali ára unciánként 1174,18 dollárra kúszott fel, ami a legmagasabb szint volt tavaly december 4. óta. A  határidős arany ára  pedig júniusi szállításra unciánként 1171,80 dollárra szökött fel.

Bruce Dunn, az Auramet Trading alelnöke szerint az aranyár záráskor a javuló gazdasági hangulat és a Fed politikai nyilatkozatának hatására csúszott lejjebb. "Az arany egyértelműen értékmegőrzővé vált, mert az emberek nem tudják többé, hova tegyék a pénzüket. A nemesfém már nem a valuták jegyzésén alapul, hanem inkább azon, mely országot minősítenek le legközelebb"- tette hozzá Dunn.

A Société Général elemzője hozzátette, hogy a jelenleg a piacokon tapasztalható feszültség támogathatja az arany drágulását. David Wilson úgy fogalmazott, hogy a nemesfém ismét menedékké vált a befektetők számára, csakúgy, mint a múlt év elején.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.