BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az UBS ismét szárnyal

Az UBS AG, Svájc legnagyobb bankja, csaknem három év után a legmagasabb negyedévi profitra tett szert - jelentette be a pénzintézet elnök-vezérigazgatója Zürichben tartott sajtóértekezletén.

Oswald Gruebel szerint az UBS nettó jövedelme ez év első negyedében 2,2 milliárd svájci frank (2 milliárd dollár) volt, miután a bank egy évvel korábban még 1,98 milliárd frank veszteséget halmozott fel. Ezzel a pénzintézet már a második negyedévet zárja pozitívban a válság kezdete óta - jelenti a Reuters.

Az UBS tavaly mintegy 350 embert vett fel azért, hogy átszervezze az adóságokkal foglalkozó részleget. Szerinte a bank jól pozícionált azzal, hogy elérje éves célkitűzését, nevezetésen, hogy az éves, adózás előtti nyeresége 15 milliárd frank legyen a következő három-öt évben. Az UBS-nek "alig van kitettsége" Görögországgal szemben - és az ottani helyzet őket közvetlenül nem aggasztja - hangoztatta John Cryan, a svájci bank pénzügyi igazgatója.

Ugyanakkor az UBS helyzetét nehezíti, hogy a cég az Egyesült Államok és Svájc közti, banktitokkal kapcsolatos konfliktus első számú érintettje. Németországban és Olaszországban már finomítottak a banktitokra vonatkozó szabályokon, ez pedig tovább növeli a nyomást a jelentős offshore-számla tömeget kezelő UBS-en.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.