BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősödik a forint - Mindenki Orbán akciótervére vár

A forint kora reggel még a 286-os szinteken mozgott, de mostanra csökkent az árfolyam, a blue chipek részben fele-fele arányban zöldben állnak.

A hazai deviza 7.30 után kezdett erősödni a 286 fölötti, reggeli szintről és bár az árfolyam jelenleg ismét lassan emelkedik, egy euró ára még mindig 284,27 forint. A dollárért 237,89 forintot adnak, a svájci frank 204,52 forinton kel el.

A piacok általában kivárnak, elemzők egybehangzó véleménye szerint Orbán Viktor ma délután bejelentendő akciótervét várják.

A bejelentést a Világgazdaság Online élőben közvetíti!

Részletes piaci adatokat itt találhat!

A BUX 0,59 százalékos pluszban, 21 317 ponton áll a blue chipek közül most a Magyar Telekom és a Richter van mínuszban. A telekom papír ára 684 forint, ez 0,14 százalékos csökkenés, míg a gyógyszeripari részvénnyel 43 500 forinton kereskednek, 0,45 százalékos árcsökkenést követően. A tegnap nagyot zuhanó OTP viszont most 2,73 százalékos erősödést mutat, ára 4 956 forint. A Mol 0,30 százalékot erősödve 18 155 forinton forog.

Vegyes árfolyammozgást várnak a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett szakértők , akik szerint megnyugvást csak az hozhat a piacon, ha kiderül, hogy a kormány milyen konkrét lépéseket tesz a 3,8 százalékos GDP arányos hiány tartásáért.

Nehéz újraépíteni azt a korábbi bizalmat, amelyet a kormányhoz közeli múlt heti kijelentések megrengettek. Bár a forint valamennyire visszaerősödött a hét első napján, és a tőzsde is magához tért, a legnehezebben a hirtelen megnövekedett állampapír-piaci kockázati felárakat (CDS) lehet majd lefaragni. A rendkívül bizonytalan piaci helyzet egészen addig fennmaradhat, amíg a kormány elő nem áll a konkrét intézkedési tervvel - áll a Világgazdaság elemzésében.

A mai bejelentés kétségtelenül további jótékony hatással lehet mind a tőzsdére, mind a forint árfolyamára s az állampapír-piaci hozamokra, azonban a választási ígéretek idején kialakult optimista hangulat egyelőre nem tér vissza. Így foglalhatók össze azok a vélemények, amelyeket a piaci szereplők, elemzők fogalmaznak meg az elmúlt pár nap történéseivel kapcsolatban.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.