BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Optimista befektetők emelték az olaj árát

Ázsiában szerdán az olaj ára barrelenként 72 fölé emelkedett, az olyan remény hatására, hogy az olaj iránti kereslet növekedni fog. Az irányadó minőségű olaj ára júliusi szállításra 23 centtel 72,22 dollárra nőtt barrelenként a Kuala Lumpur-i idő szerinti délben, a New York-i árutőzsde elektronikus kereskedelmében.

Az American Petroleum Institute előzetes készletadatai azt mutatták, hogy a múlt héten az olajkészletek továbbra is lényegesen csökkentek, ami az olaj iránti kereslet növekedését jelzi - közölte Victor Shum, a szingapúri Purvin and Gertz tanácsadó cég energiaelemzője az AP-vel.

A Federal Reserv elnökének, Ben Bernankének keddi kijelentése, miszerint abban reménykedik, hogy az Egyesült Államok nem esik vissza a recesszióba, továbbá azok a jelentések, miszerint növekszik a derűlátás az amerikai kisvállalatok között, szintén hozzájárultak az olajár némi emelkedéséhez – vélte Shum.

"Bizonyos optimizmus tért vissza a piacra, különösen az Egyesült Államokban. Úgy tűnik fel, hogy a 70 dollár az olaj alsó ára, és az árak visszakúszhatnak a 70 dollár fölé is, ahogy a nyár telik" - tette hozzá. Ám elemzők figyelmeztettek a Mexikói-Öbölben támadt olajszennyezés és ezt követően a termelés leállításának következményeire is. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.