BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A forint a svájci frankhoz képest is gyengült reggel

Kissé gyengült a forint csütörtök reggel a nemzetközi bankközi devizapiacon; egy euró 7 órakor 285,45 forintot ért, a szerda esti 284,86 forint után.

Egy nappal korábban, szerda reggel még 286 forint felett volt az euró jegyzése, délután 17 óra körül alig tíz perc alatt fél százalékot erősödött a forint, miután Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter konkrétumokat ismertetett a kormány gazdaságpolitikai elképzeléseiből, és bejelentette, hogy Magyarország új készenléti hitelmegállapodásra készül a Nemzetközi Valutaalappal (IMF).

Elemzők szerint a közép-kelet-európai térség valutái közül csütörtökön a forint lesz előtérben, a fő kérdés pedig az lesz, hogy tudja-e tartani a magyar fizetőeszköz a miniszteri tájékoztatás után elért árfolyamát - írta a DowJones hírügynökség.

A forint a svájci frankhoz, a dollárhoz és a japán jenhez képest is gyengült csütörtök reggel.

Egy svájci frank 217,64 forintot ért 7 órakor, szemben az előző esti 215,68 forinttal.

A dollárt 233,84 forinton jegyezték, a szerda esti 233,20 forint után.

Száz japán jen 264,58 forintba került a nemzetközi bankközi devizapiacon csütörtök reggel, szemben az előző esti 253,73 forinttal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.