BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősödött az euró a stressz tesztek előtt

Az euró ma erősített a dollárral szemben, elemzők szerint a közös európai devizát a pozitív gazdasági hírek mellett a holnap nyilvánosságra hozandó banki stressz tesztek is segítették.

Egy euró ára ma 1,2824 dollár volt a délelőtti kereskedésben, az európai deviza a tegnapi 1,2757 dollárról emelkedett fel ma. A dollár ma egyébként nem csak az euróval, a japán jennel szemben is gyengült, miután Ben Bernanke, a Fed elnöke úgy fogalmazott: rendkívül bizonytalan az amerikai gazdaság sorsa.

Az eurót azonban nem csak a dollárhoz képesti relatív erősödés segítette: a Markit Economics friss adatai szerint a beszerzési menedzser index (PMI) a június 56,0-ról 56,7-re emelkedett, ez pedig a Crédit Agricole elemzője szerint lendületet adott a devizának.

Az AFP-nek nyilatkozó szakértők azt valószínűsítik, hogy az euró árfolyamára pozitívan hat az is, hogy holnap nyilvánosságra hozzák az európai bankok stressz tesztjeinek eredményeit. A Forex.com szakértője szerint a piac bizalommal várja az adatokat és arra számít, hogy a bankok jól végeznek a teszten.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.