BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó napot zárt a forint és a tőzsde

A forint a délután elért erősebb szinten tartotta magát a BÉT zárásáig, a BUX is erős pluszban fejezte be a napot.

Egy svájci frankért a záráskor 212,74 forintot adtak, a dollár ára 225,16 forint volt, az eurót 284,41 forinton jegyezték. A forint jól tartotta magát egész nap.

Kondrát Zsolt , az MKB vezető elemzője szerint a forint árfolyamát elsősorban külső tényezők alakítják, de a belső fundamentális tényezők is szerepet játszanak. Ennek alapján erősödés lenne indokolt, de a befektetők kockázatkerülő magatartása miatt nem érvényesülnek a pozitív makrogazdasági folyamatok hatása az árfolyamban.

Az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint a forint árfolyamát befolyásoló legfontosabb piacmozgató esemény a következő napokban a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió delegációjának kedden kezdődő helyszíni vizsgálata lesz a 2008-ban Magyarországgal kötött hitelmegállapodás végrehajtásáról. A látogatás várhatóan két hétig tart.

A Concorde hozzáteszi: a közeljövőben akár erőteljesen gyengülhet az euró a dollárral szemben, ha az európai országokban is megkezdődik a mennyiségi könnyítést, vagyis a "pénznyomtatás".

A BUX 2,02 százalékos pluszban zárt, mindegyik blue chip erősödött. A Mol 2,59 százalékos pluszban, 19 800 forinton fejezte be a napot. A Magyar Telekom 0,94 százalékot javított és 642 forintot ért el, az OTP ára 2,19 százalékkal, 4 890 forintra emelkedett, míg a Richter 1,35 százalékos pluszban, 42 770 forinton zárt.

Bő háromszorosára növekvő fiókhálózat, megugró értékesítési, illetve keresztértékesítési lehetőségek – nagyjából így foglalható össze az FHB szempontjából az Allianz Bank megvásárlásának hatása, amelyről hétfőn, tőzsdezárás után számolt be a hitelintézet.  Mindezek tükrében nem meglepő, hogy a tranzakció bejelentését igen jól fogadták a befektetők: az FHB részvényeinek kereskedését – túlzott árelmozdulás miatt – kora délután felfüggesztették a Budapesti Értéktőzsdén.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.