BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Úgy tűnik, véget ért a forint erősödési hulláma

Gyengült a forint, pénteken délután 16 órakor az eurót 282,04 forinton jegyezték a bankközi devizapiacon a csütörtök délutáni 278,90 forint után.

Devizapiacon pénteken 281-282 közé is várták a forint gyengülését a devizapiaci kereskedők az euróval szemben, amit a magyar deviza némileg túl is teljesített.

A mostani gyengülést szakértők részben annak tulajdonítják, hogy a térség devizái közül jelentősebb mértékben gyengült a zloty. Emellett némi negatív hangulatot gerjesztett a forinttal kapcsolatban az is, hogy - sajtóértesülések szerint - nézetkülönbségek mutatkoznak a magyar kormány és az IMF közötti tárgyalásokon. Régiós viszonylatban a gyengülést erősíti a román adóprobléma is - mondták kereskedők.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Hozzátették azt is, hogy a forint mostani gyengülése egy hosszabb erősödési folyamatnak vetett véget. A további erősödés hosszabb távon azonban nem kizárt - vélekedtek.

A dollár pénteken délután 217,56 forinton állt 1,295 eurós euró/dollár árfolyam mellett a csütörtök délutáni 216,50 után, amikor egy euróért 1,288 dollárt adtak.

A svájci frankot 208,52 forinton jegyezték a csütörtök délutáni 207,40 forinttal szemben, míg 100 japán jen 252,20 forintot ért a csütörtökön délutáni 247,86 forint után.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.