BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Háromhetes csúcs közelébe erősödött a forint

Tovább erősödött ma reggelre a forint: a tegnapi 279-278-as szintekről egészen 277,5-ig izmosodott az euróval szemben. Ezzel mintegy háromhetes csúcs közelében indult a kereskedés.

Később aztán valamennyire gyengült a hazai fieztőeszköz. Negyed tíz magasságában már 278,25 forintot kértek a bankközi devizapiacon az uniós devizáért. A dollár hajnalban tovább erősödött az euróval szemben, a piac a ma esti Fed kamatdöntésre vár.

A közép-európai idő szerint este negyed kilenckor megjelenő tengeren túli közlemény meghatározó fontosságú a nemzetközi pénz- és tőkepiaci hangulat alakulása szempontjából. A jegybank friss makrogazdasági prognózisai mellett várhatóan az is kiderül, hogy a bank tesz-e jelzéseket az eddig is rendkívül laza monetáris politikája további lazítása irányába.

A svájci frank egyébként ma reggel a tegnap esti szintnél is olcsóbb volt, 201,5 forintról egészen a 200 forintos szint közelébe esett vissza. A dollárral szemben azonban a hétfő késő délutáni 210,47 forintról 211 forint fölé szaladt a jegyzésár.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 153,59 pontos csökkenéssel, 22 866,22 ponton nyitott. A legutóbbi, hétfői záró értékhez képest ez 0,67 százalékos gyengülés. Háromnegyed óra elteltével már 1,15 százalékos mínuszban állt az index. A vezető részvények közül az OTP tíz óra után már 2,15  százalékos negatív tartományban állt, de a Mol, az MTelekom és az Egis is túllépett már az egy százalékos mínuszon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.