BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megabírságot fizet az óriásbank

A Barclays Bank vállalta, hogy az ellene emelt vádak rendezése érdekében fizet 298 millió dollárt, amiért megszegte a Kubával, Iránnal, Líbiával, Szudánnal és Burmával kapcsolatos üzleti kapcsolatokat érintő amerikai szankciókat.

A bank ellen az volt a vád, hogy megszegte az 1995-2006 közötti időszakban folytatott üzleti forgalmában megszegte a nemzetközi rendkivüli gazdasági felhatalmazásról szóló törvényt és az ellenségről szóló törvényt.

Az illetékes amerikai biróság dokumentumai szerint a B arclays önként nyilvánosságra hozta egyes tranzakcióit és teljes mértékben együttmüködött. A Barclays 149 millió dollárt fizet az amerikai kormánynak és külön 149 millió dollárt a New York-i kerületi ügyészségnek. Az egyezséget egy szövetségi birónak még jóvá kell hagynia. A dokumentumok szerint a Barclays teljes mértékben elismerte a felelősségét a tetteiért.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.