BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Másfél havi mélyponton az aukciós dkj-hozam

Állampapír. A múlt hetihez hasonlóan tegnap is hatalmas volt az érdeklődés az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK) diszkontkincstárjegy- (dkj) aukcióján. Az ÁKK ezen a héten 40 milliárd forintnyi három hónapos lejáratú állampapírt hirdetett meg, amelyet több mint négyszeresen jegyeztek túl az elsődleges forgalmazók. Az elmúlt hetek aukcióival ellentétben viszont, amelyeken az ÁKK rendszeresen megemelte az értékesített mennyiséget, ezúttal nem engedett a központ, és csak az előzetesen meghirdetettet volt hajlandó eladni a vásárlóknak.

A hozamok – az elmúlt három héthez hasonlóan – tovább csökkentek. A ráták 5,27 és 5,37 százalék között alakultak, az átlaghozam 5,34 százalékos lett, ez 9 bázisponttal alacsonyabb a múlt hetinél, és másfél hónapos mélypontnak felel meg. A másodpiaci referenciahozamok tükrében is jól sikerült a jegyzés, a három hónapos benchmark tegnap 5,38 százalékon állt.

A referenciaráták tegnap vegyesen alakultak, a három hónapos és a hároméves kettő, illetve egy bázisponttal csökkent, az egy-, öt-, tíz- és tizenöt éves benchmark viszont emelkedett. A legnagyobb mértékben a 12 hónapos referenciaráta nőtt, 15 bázisponttal, 5,73 százalékra. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.