BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Reggelre bezuhant a forint: ismét 222 felett a frank

Jelentős gyengüléssel kezdte a napot a forint: a svájci frank árfolyama 7 óra körül ismét valamivel 222 forint fölé nőtt.

Ez jelentős drágulás a tegnapi adathoz képest: hétfőn reggel az alpesi deviza "csak" 216,85 forintot, este pedig 218,18 forintot ért. 

Az euróval szemben viszont nem jelentős a hazai fizetőeszköz reggeli gyengülése, a közös európai valuta árfolyama a 285 forintot közelíti, ami szinte megegyezik a tegnap esti szinttel.

A forint árfolyamát jelenleg elsősorban a nemzetközi folyamatok befolyásolják: hétfőn eseménytelenül zajlott a kereskedés fontosabb makroadatok és egyéb piacmozgató hírek híján, valamint azért, mert az Egyesült Államokban hétfőn zárva tartott a tőzsde állami ünnep miatt.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

A továbbiakban a kedden ismertetendő magyar államháztartási hiány lesz hatással a forint árfolyamára. A Nemzetgazdasági Minisztérium kedden publikálja honlapján az államháztartás augusztusi, illetve az első nyolc havi adatait.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.