BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekordokat döntögetnek a nemesfémek

Sorra dönti a rekordokat az arany ára a New York-i tőzsdén, a nemesfém tegnap elérte az 1315 dolláros unciánkénti szintet is – igaz, ezután visszaállt 1310 dollár környékére. Az ezüst ára is hatalmasat emelkedett: legutóbb 22 dollárt kellett fizetni unciánként érte, a legmagasabb értéket 1980 óta. A szakemberek a folyamatos drágulásokat annak tudják be, hogy a befektetők óriási keresletet mutatnak a nemesfémek iránt a gyengélkedő amerikai fizetőeszköz ellenében, amely már az öt hónapos mélypontot elérve 1,36-os szinten állt az euróval szemben. A dollár árfolyamának gyengülése a főbb devizákkal szemben a Fedtől várt mennyiségi monetáris lazításnak tudható be - közölte a Bloomberg.

„A további gazdaságösztönző akciókat érintő spekulációk és azok inflációs hatásai, valamint a gyenge dollár miatt az aranyat és az ezüstöt hosszabb távon is csábító célpontnak tekinthetjük” – nyilatkozta James Moore, a TheBullionDesk.com londoni elemzője. A befektetők az ilyen módon realizált nyereségeiket várhatóan a következő hónapokba zsebre is tehetik – tette hozzá a szakember. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.