BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Richter sem húzta fel a Mol-t

A nap nyertese volt a Richter, a gyógyszeripari részvények árfolyama az akvizíció hírére szárnyalásba kezdtek. A BUX index a nemzetközi jó hangulatot kihasználva erősödött.

A tengerentúli piacok jelentős erősödéssel nyitottak csütörtökön, a jó hangulatban a Budapesti Értéktőzsde indexe a BUX 0,65 százalékos pluszban, 23 536,46 ponton zárta a napot.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A Richter akvizíciós hírére a társaság részvényei szárnyalásba kezdtek, nap közben a gyógyszeripari részvények 5 százalékos drágulást is elértek. Tőzsdezáráskor 3,98 pluszban 48 850 forinton álltak a papírok.

Az MTelekom részvényeinek árfolyama 0,3 százalékkal emelkedtek, így a társaság papírjait 662 forinton jegyezték. Az OTP részvényeinek árfolyama kismértékben 0,18 százalékkal emelkedett 5 440 forintig.

A Mol papírok árfolyama nagyot esett a kereskedési nap során. Az energiapapírok 0,82 százalékos mínuszt követően 21 175 forintot érnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.