BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mappák, rajzok és metszetek az Arténál

Kiváló grafikai mappákkal indítja a szombat délben sorra kerülő 46. árverését az Arte Galéria. A hazai grafikai piac legszínvonalasabb és legkitartóbb szereplője alacsonyabb árú sorozatok, kisgrafikai mappák után két valódi csemegét is felvonultat. Az egyik a 13. tételszámon induló Ámos Imre-sorozat, a Zsidó ünnep. A teljes, 14 litográfiát tartalmazó mappa laponként szignált, és értékét növeli az is, hogy egykor Heltai Jenő tulajdonában volt. Kikiáltási ára 240 ezer forint. Közvetlenül ez után, 14. tételként kerül kalapács alá Henri Matisse Verve No. 35–36. című mappája. Az 1958-ban Párizsban kiadott sorozat 42 darab színes litográfiát tartalmaz, és 280 ezer forint érte a minimális ajánlat.

Az egyedi grafikák közül a legmagasabb árról Kádár Béla Ló és lovasa című 1918-as rajza indul (125. tétel, 90 ezer). Szalay Lajos-rajzokat, Bálint Endre-kollázst is találunk a 245 tételnyi anyagban, amelynek zömét azért a néhány ezer illetve 10-20 ezer forintos metszetek teszik ki. Az aukció helyszíne a Magyar Építőművészek Székháza lesz, az Ötpacsirta utcában. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.