BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább áramlik a tőke a fejlődő piacokra

A fejlett országokban rekordalacsony szinteken lévő alapkamatok miatt folyamatos a tőkebeáramlás a fejlődő piacokra, amely az árfolyamok emelkedését eredményezi: így a következő öt év során a BRIC országok (Brazília, Oroszország, India, Kína) részvénypiacain a fejlett piacokét jelentősen meghaladó növekedésre lehet számítani – áll a Generali Alapkezelő lapunkhoz eljuttatott közleményében.

A BRIC országok gazdaságának élénkülése mellett szól – mutatott rá Pillár Zsolt befektetési igazgató –, hogy ezek az országok alacsony külső adósságállománnyal és komoly devizatartalékokkal rendelkeznek, jelentős a belső keresletük, számos kulcsfontosságú gazdasági ágazat (többek között a szolgáltatási, az infrastrukturális vagy a bankszektor) fejlettsége történelmileg alacsony, így e területeken jelentős beruházásokra, fellendülésre lehet számítani. 2030-ra – tette hozzá – ezek az országok adják a globális tőzsdék összesített kapitalizációjának 40 százalékát.

A fejlődő piacokban bízó befektetők számára – közölte Pillár Zsolt – az alapkezelő Generali Tripla 5 néven a tartós befektetési számla (tbsz) konstrukcióra optimalizált, garantált alapot indít, amely a BRIC országok tőzsdéinek ötéves teljesítményéből kínál részesedést. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.