BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csak az OTP tartja magát - Vörösben a piac

Mínuszban tartózkodik a Budapesti Értéktőzsde, a blue chipek közül csak az OTP mutat emelkedést.

A bankpapírokért most 5 559 forintot adnak, ez mindössze 0,16 százalékos emelkedés, de az OTP még így is a legjobban teljesítő blue chip jelenleg. A Mol 1,48 százalékos mínuszban, 23 940 forinton áll, az MTelekom 0,86 százalékkal kevesebbet, 574 forintot ér, a Richterért 0,17 százalékkal adnak kevesebbet, az ár 37 740 forint.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Közzétette a 2011-2015-ös időszakra vonatkozó stratégiáját a társaság, amely egyáltalán nem merül ki a névcserében (a céget ezt követően E-Star néven keressük) – írja az Equilor.

A következő évek a további terjeszkedés jegyében telnek majd, idén a lengyel piacon veti meg lábát a társaság, majd 2013-ban egy negyedik és később egy ötödik országot céloznak meg, ezekről azonban még nem áll rendelkezésre pontosabb információ (vélhetően a földrajzi közelség mellett a helyi lehetőségek alakítják majd a terjeszkedési stratégiát).

A társaság egyébként jelentős, 53 millió euróra rúgó EBITDA-val számol 2015 vonatkozásában, tavaly 7,7 millió euró volt ez az érték.  Az E-Star a korábbi elképzelések mentén fejleszti tevékenységét, így a projektekben továbbra is a diverzifikált megoldások híve marad. A magyar és a román piac is számtalan lehetőséggel kecsegtet, ennek fényében a szűk keresztmetszetet a finanszírozási oldal jelentheti.

A grandiózus tervek a forrásoldalon is megdolgoztatják az E-Start: az idei évben egy újabb, 30-40 millió euró értékű részvénykibocsátásra készül a cég, amely rövid távon bizonytalanságot teremthet a tőzsdei kereskedésben. A csinos előrejelzések és a tényadatok azonban könnyedén felülírhatják a részvényhígulástól való félelmet a későbbiekben.
 
Ami a Magyar Telekomot illeti, sajtóértesülések szerint a következő hónapokban sor kerülhet a 900MHz-es frekvenciák értékesítésére, amellyel évek óta tartó saga végére tehetne pontot az illetékes minisztérium. A távközlési társaságok mobilinternet és egyéb szolgáltatások nyújtására használnák ezeket a frekvenciákat, amelyekkel gazdaságosabban fedhetnék le működési területeiket. Arról azonban még nem szól a fáma, hogy a frekvenciák értékesítésével párhuzamosan köszönthetne-e a hazai piac egy negyedik mobilszolgáltatót. Mindezekre a következő időszakban kaphatunk válaszokat.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.