BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bukóban a piac: Az OTP nem képes szintet ugrani

Ma reggel vörösben kezdett a Budapesti Értéktőzsde, annak ellenére, hogy a nemzetközi piacokon az elmúlt időszakban jó a hangulat.

A BUX 0,73 százalékos mínusszal, 24 101 ponton áll, a blue chipek mindegyike veszített értékéből. A Mol 1,21 százalékkal kerül kevesebbe, ára 24 450 forint, a Magyar Telekom 0,65 százalékos mínusszal 603 forinton áll, az OTP 1,14 százalékos csökkenés után 6 376 forintot ér, míg a Richter 0,46 százalékot veszítve 37 105 forintért kel el.

Megszavazták a tulajdonosok a részvényenként 72 forintos osztalékot az OTP Bank mai, éves rendes közgyűlésén. Ez a névértékre vetítve 72 százalékos mértéket jelent. A részvényesek csaknem egyhangú, 99,8 százalékos szavazati aránnyal döntöttek az osztalék kifizetése mellett, és elfogadták az éves beszámolót is.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

A szűnni nem akaró emelkedés, mely az inflációs félelmek szárnyán repül, tovább tart a nemzetközi piacokon.

Még nem érkezett el az a pont a befektetők gondolkodásában, hogy ez a jegybankok által gerjesztett folyamat akár káros is lehet, és nem feltétlenül van teljes kontroll alatt – olvasható a Quaestor elemzésében.

Itthon is tart még az emelkedés, bár már némi szkepticizmussal keveredve. Az OTP láthatóan ebben az általános jó hangulatban sem bír a már korábban is említett 6400-as szinttel. Néha e szint fölé lép, de legtöbbször hír nélkül lefordul róla. Ma is az előző 2 naphoz hasonló árfolyammozgásra számíthatunk.

A Mol a 24500-as szint közelében várja a további impulzusokat, ám ismét néhány bizonytalanság jelentkezik az olajpapírnál, ami inkább a csökkenés felé hajthatja az árfolyamot az elkövetkező néhány napban.

A Richter ismét lefelé vette az irányt, hamarosan megközelíti a korábbi támaszt, ahol fontos döntés elé néznek a gyógyszerpapír befektetői.

A Magyar Telekom még jövő keddig vásárolható osztalékra, így komoly mozgásra már nem számíthatunk a 600 és 620 közé szorult papírnál.

Pénteken tartja az éves rendes közgyűlését az OTP. A piaci szereplők nem számítanak nagy meglepetésekre. A bank feltehetően 72 forint osztalék fizetéséről fog dönteni az idei évre vonatkozóan. A tervek szerint az OTP 2011. május 19-én teszi közzé 2011 első negyedéves eredményeit.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.