BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erős napra számíthat az OTP

A kedden megindult pozitív korrekció folytatódására számítanak a Budapesti Értéktőzsdén szerdán a piaci szakértők.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 319,28 pontos emelkedéssel, 23.919,98 ponton nyitott szerdán.A keddi záró értékéhez képest 1,35 százalékkal erősödött.

A legfrissebb piaci adatokat itt megtekintheti!

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője arra számít, hogy a keddi emelkedő irányzat szerdán reggel is folytatódik, miután az amerikai vállalati jelentési szezon kedden végre előállt néhány pozitív árfolyam reakcióval. Hozzátette: ugyanakkor a hétfői nap esésének intenzitása talán inkább arra utal, hogy előbb-utóbb újra felbukkanhatnak majd az eladók, akár már ezen a héten.

Varga Zoltán, a QUAESTOR Zrt. elemzője szerint is tovább folytatódhat délelőtt a kedden megindult pozitív korrekció.

A következő időszakban azonban idegesek maradhatnak a pénzpiacok, hiszen a hétfői negatív hírek továbbra is a „levegőben lógnak”, csak idő kérdése, hogy mikor kerül ismét reflektorfénybe Görögország, és most már az Amerikai Egyesült Államok hatalmas államadóssága mellett sem mennek el szó nélkül a hitelminősítők - fejtette ki.

Varga Zoltán szerint a hazai részvények erősen kezdhetnek szerdán. Az OTP árfolyama a 6.000-6.400 forintos tartományban mozoghat, és talán megindulhat a Mol emelkedése is. A Magyar Telekomban a 615 forintos szint áttörése esetén komolyabb emelkedési potenciált lát, és várakozása szerint a gyógyszerpapírok is jól szerepelhetnek.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.